Logg inn:

Mamma, når du kjefter på meg, er det vanskelig for meg å elske meg selv
Petra Krantz Lindgren, Onsdag 23. januar 2014.

I går kveld havnet jeg i en uventet, vidunderlig og smertefull utviklingssamtale med sjuåringen min. Den inneholdt så mye klokskap at jeg velger å gjengi den uredigert:

H: Mamma, det er noe jeg vil si deg … Jeg kommer alltid til å elske deg!
Jeg: Og jeg
har noe jeg vil si til deg. Jeg kommer alltid til å elske deg! Det er en ting jeg lurer på skatten min … Elsker du deg selv også?
H: Som regel gjør jeg det. Men når du kjefter på meg, er det vanskelig for meg å elske meg selv.
Jeg: Å, det vil gjerne at du forteller mer om!  
H: Jo, når du snakker med sint stemme, så føler jeg at jeg er dum og når jeg føler meg dum, er det vanskelig for meg å elske meg selv.

Jeg: Hva skulle du ønske jeg gjorde i stedet for å kjefte på deg?

H: Du vet når du synger, mamma, og jeg ber deg om å være stille? Og så er du stille en stund og så begynner du å synge igjen?

Jeg: Ja…?
H: Når du begynner å synge igjen, så er det jo bare fordi du hadde glemt at jeg ba deg om å være stille, ikke sant?
Jeg: Jo.
H: Sånn er det for meg også, mamma. Hvis jeg ikke gjør som du sier, så er det bare fordi jeg har glemt hva du vil. Hvis jeg går inn på rommet mitt om morgenen for å hente klær for eksempel, og så kommer jeg ikke ut igjen. Da trenger du ikke å bli sint på meg, for da har jeg bare glemt at jeg skulle finne klær fordi jeg så noe annet morsom på rommet og så begynte jeg å leke med det. Så da holder det om du minner meg på det med hyggelig stemme.

Jeg: Takk for at du forteller dette for meg! Jeg liker at du forteller hvordan jeg kan bli en bedre mor, for jeg elsker deg og vil være en så god mor som jeg bare kan.

H: Mm… Mamma, skal du være hjemme med meg i morgen?

Jeg: Ja, det er søndag så vi skal være hjemme sammen hele dagen. 

H: Bra, da kan vi snakke mer om dette i morgen. Du kan ta fram papir og blyant og skrive ned det jeg sier slik at du ikke glemmer det!

Når jeg gjengir samtaler jeg har hatt med datteren min, hender det at jeg får kommentarer som: ”så spesielt barn du har!” Jeg tror faktisk ikke at hun er så spesiell. Kanskje har hun en egen evne til å sette ord på følelsene og opplevelsene sine, men opplevelsene og følelsene i seg selv tror jeg at hun deler med de aller fleste andre barn.

Jeg tror at barn alltid elsker foreldrene sine.
Jeg tror at når vi foreldre kjefter på barna våre, så blir det vanskeligere for dem å elske seg selv. Jeg tror at barn vil samarbeide med og bidra til fellesskapet de menneskene som betyr mye for dem.

Hva tror du?

KOMMENTARER
Det er fint og lese, me. Jeg NEKTER Og to at ett syv årt gammelt barn gar formulert seg Sånn på den måten. Det skal ikkje vere MULIG.
28.02.15
Hei Alle, jeg heter Ruth er fra England, jeg vil dele mitt vitnesbyrd her om hvordan jeg fikk mannen min tilbake, han forlot meg for 6 år siden, og jeg har vært alene uten hjelp, da jeg så annonsen til Dr Akin på Facebook forrige uke var jeg garantert ikke før nå, jeg måtte kontakte ham og han ble enige om å hjelpe meg, og han sa etter sitt arbeid at mannen min vil komme tilbake til meg om 24 timer, jeg gleder meg til å se hva som vil skje etter 24 timer, umiddelbart da han fortalte meg at han var ferdig, ringte mannen min kontorlinje og sa at han ville ha meg tilbake igjen, jeg var så glad og jeg fortalte dr Akin at jeg vil informere verden om ham, så det er derfor jeg Jeg deler navnet hans her for de som trenger hjelp på noen måte, han har makt til å bringe løsningen på noe problem, så mine brødre og søstre der ute som trenger løsningen på noen form for problem, kontakt Dr. Akin i dag og ha de løses her er hans kontaktdetaljer, e-post: akinsolutiontemple@gmail.com. WhatsApp Chat og samtaler: +27656406432.

23.10.18

Paul Gregg

Jeg er Paul Gregg, da jeg til slutt fant vitnesbyrd om dette spell caster Dr.sunny, hvor han hjalp mange mennesker til å få sine elskere og ødelagt hjem, jeg kontaktet ham via hans e-postadresse drsunnydsolution1@gmail.com fordi jeg var helt desperat å få min kone tilbake. Et liv uten min kone var en reell rot for meg og mine barn. Jeg ønsket en dramatisk endring, og jeg tenkte at magi kan være løsningen. Etter diskutere oppløsning med Dr. solrik, han ga meg håp om at han vil gjenopprette min ekteskap. Jeg følte at han faktisk skulle gjøre min kone til å vende hjem, og han gjorde! Det er utrolig hva denne store spell caster har gjort for meg, er hans hjelp uvurderlig! Jeg vet ikke hva jeg ville ha gjort uten Dr.sunny, han gjør jobben sin så godt han er organisert og svært funksjonelle, jeg tror han er den beste spell caster jeg kan stole på når det kommer til noen form for spell jeg var floored at passet hans var i arbeid, hvis du trenger hjelp, kan du kontakte ham på drsunnydsolution1@gmail.com eller telefonnummer 2348077620669 eller Whatsapp meg

HE Varsle følgende problem for alle
OVER THE GLOBE PÅ:
1. Lær din elsker eller mann tilbake
2. Åndelig shot
3. Opplæring
4. Penger spell
5. Lang levetid spell
6. Prosperity spell
7. Beskyttelse spell
8. Få en jobb spell
9. Å bli sjef spell
10. få enorme lån uten å betale noen avgift spell
11. Få en bløff pengene tilbake
12. Barn stave
13. graviditet spell
14. Frihet staving
15. Kjærlighet spell
16, forsvinn spell
17. Invisible menneskelig spell
18. Suksess eller pa ** spell
19. Ekteskap spell
20. Revenge spell
21. Popularitets stave
22. Killing spell
23. Cancer spell
24. naturlige krefter stave
25. Madness spell
26. Gratis hus låneopphold
27. produksjonsperiode på filmer og film
28. HIV / AIDS spell
29. Tuberkulose spell
30. Gå ned i vekt og kropp spell

23.03.16

Hallo
Søk om rask, pålitelig lån av enhver type 2% rente via
(bonitecloancompany@gmail.com) Patronize oss og du vil vitne om vår troverdighet; Din suksess er vår prioritet; I Gud stoler vi på.
Takk.
Whatsapp: +2349077216298

14.10.18

Mitt liv ble ødelagt når mannen min sendte meg pakking, etter 17 år som vi har vært sammen. Jeg var fortapt og hjelpeløs etter å ha prøvd så mange måter å gjøre min mann ta meg tilbake. En dag på jobb, jeg var fraværende minded uten å vite at sjefen min kalte meg, så han satt og spurte meg hva det var alt om jeg fortalte ham og han smilte og sa at det ikke var et problem. Jeg har aldri forstå hva han mente med det var ikke et problem å få mannen min tilbake, sa han at han brukte en spell å få sin kone tilbake da hun forlot ham for en annen mann, og nå er de sammen til dato og ved første jeg ble sjokkert høring slike ting fra min sjef. Han ga meg en e-postadresse til den store spell caster som hjalp ham med å få sin kone tilbake, jeg trodde aldri dette ville fungere, men jeg hadde ikke noe valg enn å komme i kontakt med spell caster som jeg gjorde, og han ba for mine opplysninger og at min mann til å gjøre ham kaste spell og jeg sendte ham detaljene, men etter to dager, mamma ringte meg at min mann kom bedende at han vil ha meg tilbake, jeg trodde aldri det fordi det var akkurat som en drøm, og jeg måtte jag ned til min mødre sted og til min største overraskelse, ble min mann kneler foran meg ber om tilgivelse for at han vil ha meg og ungene hjemme, så jeg ga DR IREDIA en samtale om plutselig endring av min mann, og han gjorde det klart for meg at min mann vil elske meg til slutten av verden, at han aldri vil forlate mitt syn. Nå meg og mannen min er sammen igjen, og har begynt å gjøre hyggelige ting han ikke har gjort før, han gjør meg glad og gjøre det han er vel å gjøre som en mann uten mas. Alt takket være DR IREDIA. Hvis du trenger hjelp angående ekteskap, vennligst ta kontakt med DR IREDIA for å få hjelp. Du kan nå ham via e-post: drirediaherbalhome@gmail.com Han er en pålitelig mann.

14.02.17

Når min mor døde, gikk jeg inn i en fornektelse for jeg visste at jeg ville hatt det forferdelig. Og alene med 3barn trengte jeg å fokusere på deres sorg og hverdag. Yngste var3 & 1/2 år. Da en mor i barnehagen spurte meg om hvordan det gikk...jeg sa det gikk bra. Men min sønn så på meg...så på henne og sa:Nei, mamma har ikke en mamma lenger, så hjertet hennes gråter. I motsetning har jeg en som er 10 nå og hun er ikke flink til å sette ord på følelsene sine. Alle barn er forskjellige. Noen er flinke med ord...noen med lek....tegning...kunst. Jobb ett par dager i barnehage dere som ikke tror det er mulig!!!
11.03.15

Fantastisk! Både tankevekkende og nydelig. Trist at noen fokuserer på at dette er en redigert samtale. Selv har jeg en datter på 3,5 år som sier så mye fantastiske og "dype" ting at jeg nesten ikke tror det selv, så jeg tror absolutt at denne samtalen er ekte! Barn er forskjellige og bedre utviklet på enkelte områder enn andre. Selv har jeg pratet mye med mine jenter fra første time på stellebordet, og ALLE (t.o.m på helsestasjonene og i barnehagen hvor de er vant til å se andre barn på samme alder) kommenterer hvor langt fremme de er språkmessig. Så ikke fokuser på at dette ikke kan være en sann samtale! Ta det heller bare inn og prøv å tenke etter hva vi sier til våre barn! Alle, meg selv inkludert, kan bli bedre hver eneste dag! :-)
11.03.15

Hei kjære venn mitt navn er Anisey Mary fra USA Jeg giftet meg med mannen min om et år siden vi begynner å ha problemer hjemme som vi slutter å sove på samme seng, slåss om små ting han alltid kommer hjem sent på kvelden, drikker for mye og sover med andre kvinner ut siden. Jeg har aldri elske noen mann i livet mitt bortsett fra ham. han er far til mine barn, og jeg ønsker ikke å miste ham fordi vi har jobbet så hardt sammen for å komme dit vi er og har i dag. For noen måneder siden han nå bestemt seg for å forlate meg og barna, å være en enslig mor kan være vanskelig noen ganger, så jeg har ingen å vende seg til, og jeg var hjertet knust. Jeg ringte min venn og forklare alle ting til ham, fortalte hun meg om Dr Brown hvordan han hjalp henne å løse problemet mellom henne og ektemannen jeg var overraskende om det fordi de har vært uten hverandre for tre og et halvt år, og det var som et mirakel hvordan kom de tilbake til hverandre. jeg ble sendt til Dr Brown og forklare alt til ham, og jeg bestille en kjærlighet spell fra ham, så han love meg ikke å bekymre seg for at han vil kaste den spell min mann elsker meg mer enn noen gang før, og gjør ting komme tilbake til hvordan vi der så mye forelsket igjen. Dr Brown fortalte meg at min problemet vil bli løst i løpet av en dag hvis jeg tror jeg sa OK. Så etter spell er støpt, jeg ventet for 24hours min mann kom tilbake huset ber meg om å tilgi ham. Jeg er så glad nå. slik at grunnen til at jeg bestemte meg for å dele min erfaring med hver kropp som har et slikt problem kontakte ham på dr.brownlovespellhome@gmail.com Tlf: +27846918903

08.06.16

Mitt navn er Anna Fernadez. Ut av respekt for deg og dine staver må jeg gjøre dette vitnesbyrdet vet alt. Jeg har vært til andre spell trinser uten å se noe resultat. Jeg ønsket jeg kom til deg tidligere, jeg fikk det beste fra deg. Min ex mann var borte i et år, og jeg gikk overalt og andre spell trinser for hjelp, men uten resultat før min venn introdusere meg til Dr. Isikolo Etter Love Spell var ferdig, fikk jeg endelig en anrop fra ham. Hans staver gjort underverker og mannen min er tilbake med full av kjærlighet. Det var som et mirakel! Han plutselig kom tilbake med blomster og sa at jeg skulle til å gi ham, jeg var virkelig forbløffet og sjokkert da min mann knele ned tigge om tilgivelse og for meg å akseptere ham tilbake. Jeg er egentlig kort av ord og glad, du er en Gud sendte til meg og hele min familie. Og nå er jeg en glad kvinne igjen. Takk så mye Dr Isikolo. Til alle som er ute etter en virkelig spell caster kontakt Dr. Isikolo isikolosolutionhome@gmail.com Eller du kaller ham +2348133261196.

05.10.16

Mitt navn er Anna Fernadez. Ut av respekt for deg og dine staver må jeg gjøre dette vitnesbyrdet vet alt. Jeg har vært til andre spell trinser uten å se noe resultat. Jeg ønsket jeg kom til deg tidligere, jeg fikk det beste fra deg. Min ex mann var borte i et år, og jeg gikk overalt og andre spell trinser for hjelp, men uten resultat før min venn introdusere meg til Dr. Isikolo Etter Love Spell var ferdig, fikk jeg endelig en anrop fra ham. Hans staver gjort underverker og mannen min er tilbake med full av kjærlighet. Det var som et mirakel! Han plutselig kom tilbake med blomster og sa at jeg skulle til å gi ham, jeg var virkelig forbløffet og sjokkert da min mann knele ned tigge om tilgivelse og for meg å akseptere ham tilbake. Jeg er egentlig kort av ord og glad, du er en Gud sendte til meg og hele min familie. Og nå er jeg en glad kvinne igjen. Takk så mye Dr Isikolo. Til alle som er ute etter en virkelig spell caster kontakt Dr. Isikolo isikolosolutionhome@gmail.com Eller du kaller ham +2348133261196.

05.10.16

Jeg tenker at barn har kontakt med den naturlige essensen som alle mennesker er født med. Den kontakten ivaretas ved å møte barn med åpenhet og tillit. Ved å ta de på alvor å  ikke bagatelliserer deres opplevelser /følelser forebygger utbrenthet, depresjon, mobbing med mer. Amen :)
 

02.04.16

Hei Alle, jeg heter Ruth er fra England, jeg vil dele mitt vitnesbyrd her om hvordan jeg fikk mannen min tilbake, han forlot meg for 6 år siden, og jeg har vært alene uten hjelp, da jeg så annonsen til Dr Akin på Facebook forrige uke var jeg garantert ikke før nå, jeg måtte kontakte ham og han ble enige om å hjelpe meg, og han sa etter sitt arbeid at mannen min vil komme tilbake til meg om 24 timer, jeg gleder meg til å se hva som vil skje etter 24 timer, umiddelbart da han fortalte meg at han var ferdig, ringte mannen min kontorlinje og sa at han ville ha meg tilbake igjen, jeg var så glad og jeg fortalte dr Akin at jeg vil informere verden om ham, så det er derfor jeg Jeg deler navnet hans her for de som trenger hjelp på noen måte, han har makt til å bringe løsningen på noe problem, så mine brødre og søstre der ute som trenger løsningen på noen form for problem, kontakt Dr. Akin i dag og ha de løses her er hans kontaktdetaljer, e-post: akinsolutiontemple@gmail.com. WhatsApp Chat og samtaler: +27656406432.

23.10.18
Hallo
Søk om rask, pålitelig lån av enhver type 2% rente via
(bonitecloancompany@gmail.com) Patronize oss og du vil vitne om vår troverdighet; Din suksess er vår prioritet; I Gud stoler vi på.
Takk.
Whatsapp: +2349077216298

14.10.18
Hallo
Søk om rask, pålitelig lån av enhver type 2% rente via
(bonitecloancompany@gmail.com) Patronize oss og du vil vitne om vår troverdighet; Din suksess er vår prioritet; I Gud stoler vi på.
Takk.
Whatsapp: +2349077216298

14.10.18
Mitt liv ble ødelagt når mannen min sendte meg pakking, etter 17 år som vi har vært sammen. Jeg var fortapt og hjelpeløs etter å ha prøvd så mange måter å gjøre min mann ta meg tilbake. En dag på jobb, jeg var fraværende minded uten å vite at sjefen min kalte meg, så han satt og spurte meg hva det var alt om jeg fortalte ham og han smilte og sa at det ikke var et problem. Jeg har aldri forstå hva han mente med det var ikke et problem å få mannen min tilbake, sa han at han brukte en spell å få sin kone tilbake da hun forlot ham for en annen mann, og nå er de sammen til dato og ved første jeg ble sjokkert høring slike ting fra min sjef. Han ga meg en e-postadresse til den store spell caster som hjalp ham med å få sin kone tilbake, jeg trodde aldri dette ville fungere, men jeg hadde ikke noe valg enn å komme i kontakt med spell caster som jeg gjorde, og han ba for mine opplysninger og at min mann til å gjøre ham kaste spell og jeg sendte ham detaljene, men etter to dager, mamma ringte meg at min mann kom bedende at han vil ha meg tilbake, jeg trodde aldri det fordi det var akkurat som en drøm, og jeg måtte jag ned til min mødre sted og til min største overraskelse, ble min mann kneler foran meg ber om tilgivelse for at han vil ha meg og ungene hjemme, så jeg ga DR IREDIA en samtale om plutselig endring av min mann, og han gjorde det klart for meg at min mann vil elske meg til slutten av verden, at han aldri vil forlate mitt syn. Nå meg og mannen min er sammen igjen, og har begynt å gjøre hyggelige ting han ikke har gjort før, han gjør meg glad og gjøre det han er vel å gjøre som en mann uten mas. Alt takket være DR IREDIA. Hvis du trenger hjelp angående ekteskap, vennligst ta kontakt med DR IREDIA for å få hjelp. Du kan nå ham via e-post: drirediaherbalhome@gmail.com Han er en pålitelig mann.

14.02.17
Høre fornuftig ut og selv prøver jeg ungå heve stemmen. Men når det er femte gangen du med rolig stemme ber han gå å kle på seg. Det er 10 min til skolen begynner og 15 min til du skulle vært i et møte og 2 andre unger som skal leveres i barnehagen, så er det fort gjort å bruke litt kjeft for å få litt fart på ting.. 
05.02.15
Det er fint og lese, men jeg NEKTER og tro at en 7 åring har formulert seg sånn, det skal ikkje gå Ann!!..
28.02.15

Jeg er mamma til en gutt på 4,5 år. Når han gjør ting eller sier noe som ikke er så bra så forklarer jeg ham at jeg er glad i HAN men ikke i det han SIER eller GJØR. Dette syns jeg er viktig budskap å formidle!!
10.02.15

Godt poeng, men jeg NEKTER å tro at en syvåring noensinne har formulert seg sånn. Finner det svært vanskelig å tro at ikke dette er en rimelig imaginær/redigert samtale.
06.02.15

Slike samtaler kan jeg ha med min sønn på 6 år !!! Han er veldig god på å uttrykke seg . Dette var fin lesing og en god tankevekker. Jeg ble selv bare kjeftet på som barn og er snart 40 år...jeg liker enda ikke meg selv og mangler selvtillit og selvfølelse. Hør på barna...
06.02.15

For en fin samtale du deler! Takk. Nå får jeg kanskje litt av det ekstra jeg trenger for å bli en mer tålmodig mor. Blir selv lett utålmodig og sint når det somles og vi har dårlig tid om morgenen. Til dere som ikke tror dette var en ordrett gjengitt samtale: For meg så vitner dette om en autoritær voksenholdning der man ikke er vant til å lytte til barn og gi dem aksept for sine følelser. En holdning der barn blir snakket TIL og ikke MED. Et barn som møter forståelse for følelsene sine, selv om det ikke er ensbetydende med at de får viljen sin når f.eks. sinneutbruddet oppstår, lærer seg å være bevisst på hva de føler. På den måten kan de lettere sette ord på følelser, lære seg å lytte til seg selv, noe som er et viktig grunnlag for å ha det bra med seg selv her i livet!
06.02.15

Takk for at du deler dette! Det er ikke bare barn som ikke elsker seg selv når den voksne kjefter. Jeg som voksen skammer meg også når jeg føler meg tvunget til å bli veldig stor og tydelig verbalt. Jeg blir bevisst skammen når frustrasjonen eller sinnet har mistet sin styrke. For meg er det slik at skammen er forbundet med nederlaget av å ikke evne å nå frem til barnet med respektfull kommunikasjon da er heller ikke jeg glad i meg.
06.02.15

Slike innlegg svarer jeg aldri på, men så må en gang bli den første: Enig i at man bruker mye energi på småting, men har ikke dette noe med utvikling, personlighet å gjøre. Skal vi til en vær tid være så politisk korrekte at vi til slutt ikke følelser med handlig, kun med ord. Eller det er ikke riktig, vi skal vise følelser med handling så lenge det er det samfunnet mener er en positiv ting. De negative skal skuffes under en stol. Når ble det ikke greit å vise at man faktisk ble sint eller sur eller irretert? Jeg er ikke spesielt glad for at jeg har hevet stemmen til barnet mitt, men jeg snakker mer en gjerne om hvorfor det ble slik som det ble med hun etterpå. Jeg VIL at jenta mi skal ha mulighet til å være en person som takler alle sinsstemninger og spesielt sine egne. Jeg vil at hun skal kjenne segselv godt nok til å rette opp egne feil etter egne handlinger. Hjernevaskere, det er det vi er. Vi former våre barn slik VI vil at de skal være, og former de slik vi selv er. Vi klarer ikke unngå å vise vårt "sanne jeg" når de vi oppdrar bor tett innpå oss til slutten av tenårene. Jeg er en av de med masse personlighet. Jeg er av de som foretrekker å rulle sammen med barnet i gresset. Jeg har masse lyd i meg, og viser tydelig mine sinsstemninger. Når jeg skriver det ned, på en side hvor man skal være politisk korrekt, ser jeg at jeg passer ikke inn her. Mange av disse type innlegg får meg til å føle som om jeg er inne i et spa, det er veldig behagelig, deilig, avslappende. Men for meg er det halve opplevelsen å komme ut av spa, det er da man kjenner hvor trykkende luften var der inne. Til dere som leste mitt innlegg, så kommer min politiske korrekte her: Drit i hva naboen mener. Stol mer på deg selv. Lær barnet DITT det DU mener det har godt av for å ha et godt liv. Ikke søk i Google på "hvordan være gode foreldre", snakk heller med bestevenninen din
06.02.15

Kjefting oppstår når man har liten tid og lavt blodsukker. Det ville vært en fordel å unngå disse to situasjonene... Det er veldig lett å bruke kjeft for å få fart på ting når en har dårlig tid. Dessverre leder det som regel kun til at alt tar mer enn dobbelt så lang tid, fordi en må bruke tiden på å trøste og godsnakke før en får barnet til å gjøre som man vil... Hadde vi voksne vært flinkere til å sette av bedre tid om morgenen, hadde det helt sikkert blitt mye finere både å være barn og foreldre. Skulle så veldig ønske at jeg greide å ta den rolige fine stemmen frem hver gang, fremfor å bruke kjeft. Jeg ØNSKER å være en slik god og forståelsesfull mor, men i steden er jeg full av dårlig samvittighet fordi jeg ikke klarer å leve opp til idealet. Heldigvis er jeg også flink til å si unnskyld når jeg har mistet grepet... Jeg tror barna forstår det også. Men å være en god rollemodell til enhver tid, hadde helt sikkert gjort hverdagen enklere på sikt!
05.02.15

Hei! mye riktig og sant i det du skriver her. 
Jeg er enig med deg i at barn er sårbare og at de ikke forstår helt den voksne verdenen, og at det er vår jobb som foreldre å lære barna å forstå den. Forstå regler, manerer, etikk og moral.. hva man skal tro på, hva man skal være kritisk til, hva man skal gjøre i situasjoner.. rett å slett, å takle livet.. uten å bli redd.. uten å slutte å elske seg selv og elske "sin familie".. for alle må elske seg selv og sin familie, hvem ellers skal elske deg og din familie.. ingen, for resten er optatt av seg selv.
Jeg tror at du burde lære ditt barn å takle det at noen kjefter på de, istedet for å slutte å kjefte der kanskje kjeft er det eneste riktige.. hvis du ikke lærer barnet ditt å takle sine følelser når de rettmessig får kjeft, får barnet ditt utrolige vansker med å takle mennsker og verden.. for verden er ikke bare bare, den kan virke kald og kjeftete hvis du ikke har selvtilitt.. så jeg mener dette virker, du bør den krevende, kjeftende, men OGSÅ oppbyggende, elskende foreldren du.. og la barnet LÆRE med deg... det er LOV å være skuffet over seg selv og ha det vanskelig når man gjør noe IKKE riktig og får kjeft. Men for ALL del, hvis du er en veldig emsjonell FORELDER, bør du kanskje lage regler FOR DEG SELV, så du ikke tar ut frustrasjonen din på ett barn.. Det er komplisert å være en avbalansert voksen, men det er utrolig viktig.. for barna skal vokse opp med deg og ta etter deg.. Lykke til med å være mor, du virker reflektert.. og det virker som om du bryr deg om hva barnet ditt sier, så dette kan ikke gå galt.. helt umulig :) 

05.02.15

Eller som poden min sa som 3-åring,"mamma,du er gammel kjærring." Jeg sier, ganske sint,"SÅNN sier man ikke til mamman sin". Jeg så han ble lei seg,dette var noe han hadde hørt i barnehaven eller noe og følte nok selv at han hadde "tabbet seg ut". Og så sier han,med gråten i halsen og tar seg til brystkassen,"jeg får så vondt i hjertet mitt". Fra da av har jeg tatt i bruk fanget og forklart....
05.02.15

kjempebra! politisk psykologi hørtes spennende ut og høyst aktuelt. finnes det noe å lese på her? har googlet tidligere uten å finne noe.

04.02.15
Anbefaler litteratur av Erik Sigsgaard i denne sammenheng. Godt innlegg!
05.02.15

Det er så viktig for selvfølelsen at barn får lære seg å sette ord på følelsene. Super erfaringsdeling.

05.02.15

Det er jo så viktig at barn får lære å utrykke sine følelser. Lære  å utrykke hvordan de har det ...Bra.

05.02.15

Som barn av en far som stort sett alltid var sint/brølte/slo, kan jeg forsikre dere om at det er slik jeg følte meg da jeg var liten. Resultatet i voksen alder? Da jeg så Sinnamann (en film alle bør se), gråt og skalv jeg og så for meg sinte pappa igjen. Kjefting/brøling ødelegger barn. Må du brøle - så husk for guds skyld å si unnskyld til barnet ditt og forklar hvorfor. Alle kan glemme seg ut/miste besinnelsen, men om du alltid må brøle/kjefte for å få frem budskapet ditt, må du heller sette deg ned og se på hvordan du kommuniserer med barna dine.
05.02.15

Høre fornuftig ut og selv prøver jeg ungå heve stemmen. Men når det er femte gangen du med rolig stemme ber han gå å kle på seg. Det er 10 min til skolen begynner og 15 min til du skulle vært i et møte og 2 andre unger som skal leveres i barnehagen, så er det fort gjort å bruke litt kjeft for å få litt fart på ting..
05.02.15

Høre fornuftig ut og selv prøver jeg ungå heve stemmen. Men når det er femte gangen du med rolig stemme ber han gå å kle på seg. Det er 10 min til skolen begynner og 15 min til du skulle vært i et møte og 2 andre unger som skal leveres i barnehagen, så er det fort gjort å bruke litt kjeft for å få litt fart på ting.. 

05.02.15

Hmmm... Jeg ser og hører flere barn av den "nye generasjonen" prate slik. Hadde en gutt på besøk som ikke fikk viljen sin i valg av fiskesnøre (jeg trakk lodd og han fikk ifølge han selv det styggeste snøret) Svaret jeg da fikk fra gutten var: Det er såå typisk meg. Jeg har en personlighet som gjør at ingen liker meg. Dere prøver å ødelegge selvtillitten min... Gutten er 8 år! ...jeg blir ikke imponert for å si det sånn... Hvis ikke ungene tåler noe som barn, så kommer vi til å få et fryktelige belastninger i psykiatrien...just saying
04.02.15

Du har et utrolig klokt barn, og så flink til å sette ord på ting! Og så utrolig fint at du deler det her - dette skal jeg ta med meg videre når plutten blir eldre! :)
04.02.15

Fin samtale! Det eneste som manglet var at du ba om den samme forståelsen tilbake... At selv om du skulle ha skrevet det ned så betyr ikke det at du alltid vil huske det... du er også et menneske som glemmer. Så da ville hun også sett at hun ikke trenger å kreve at du alltid snakker med munter stemme... :)
04.02.15

Barn deler utrolig mye når vi voksne stiller undrende spørsmål. Du inviterer her fint til den gode samtalen.
04.02.15

Jøss for noe naivistisk pisspreik, Lykke til da.
 

04.02.15

Jenta har nok rett i at det er vanskelig for henne å elske seg selv når hun blir kjeftet på. Men seriøst... Skal hun bestemme om Mor skal synge eller ikke???? Mor er også en person, med egne behov. Det har barn bare godt av å lære. De kan ikke diktere alt.
04.02.15

 Små barn kan si veldig kloke ting og forklare ting veldig presist.
Eks: min sønn sa til meg en gang da han var ca. 2,5-3 år: "Noen ganger vil ikke jeg være menneske".
Jeg skvatt litt over hva han sa og spurte ham om når han ikke ville være et menneske hvorpå han ser strengt på meg og sier: "... når du ser på meg med sånne øyne..... Da!"..... Jeg ble helt satt ut, den gangen. Visste ikke hva jeg skulle si til det, men forsikret ham om at jeg elsket ham høyere enn himmelen. Han var selvfølgelig interessert i hvor høy himmelen var..... og videre over gjennomsnittet opptatt av verdensrommet i de påfølgende år. 
Han er stor nå og husker ikke denne hendelsen, men jeg glemmer den aldri; At jeg fikk ham til å føle seg så ille at han ikke ville være et menneske engang..... bare med øynene!....!.... 

04.02.15

Utrolig morsomt når barn klarer å sette ord på slike ting. For meg som far er det viktig å skille person og gjerning. Jeg mener kjeft er viktig og riktig for å lære rett og galt, og generell oppførsel. Banalt sagt; "Å klype søsteren din var dumt gjort", i stedet for "du er slem".
04.02.15

Hahaha dette tror jeg er rent oppspinn! Barn snakker ikke slik, dette er den en barnepsykolog som har funnet på!
04.02.15

BS
04.02.15

Min datter på 3,5 sa en gang da jeg ble brått sint etter å ha ropt på henne ørten gang og fikk null reaksjon. "Mamma, nå hoppa hjertet mitt og det var ikke noe godt". Etter det har jeg senket stemmen min betraktelig.
04.02.15

Må bare si til dere oppe her som tydeligvis mener at dette barnet er svakt eller at dette ikke er sant. Jeg ble selv kjeftet utrolig mye på som barn, og tro meg, det der er akkurat den følelsen et barn får, et barn som tørr å si det der er overhode ikke et svakt barn, det er et sterkt barn som klarer å ytre følelsene sine, når ble det en svakhet å ytre følelser? Synes dette er helt flott jeg, utrolig flink forelder og utrolig modig barn.
04.02.15

Vi må ikke få barn som ikke tåler å bli snakket til de vil få store problemer med å klare seg ute i samfunnet.
04.02.15
Noe så "selvsagt", som slett ikke er selvsagt i det hele tatt, men tvert imot meget viktig å bli minnet om!

03.02.15
Jeg er dypt, og inderlig rørt. Tusen, tusen takk som deler Dette var virkelig helt fantastisk. Jeg skjønner at folk sier at at hun er spesiell, og alle er jo det på sin måte. Jeg tenker hun er slik fordi hun har har en Fantastisk mor som tar seg selv på alvor og da lærer Datteren sin å ta seg selv på alvor. Og elske seg selv, og ha tillit til seg selv osv. Jeg gleder meg virkelig til å følge deg videre! Igjen takk som deler!! Solhilsen fra Tonje
04.02.15

Enig med deg. Jeg tror også,at alle barn føler det sånn, men ikke alle får hjelp til å sette ord på følelsene sine. Denne jenta har hatt en god rollemodell :)
04.02.15

Man forsøker så godt man kan og noen har mildere barn enn andre... noen som har hørt om Elektra- og/eller Ødipuskomplekset?
 

04.02.15

Man forsøker så godt man kan og noen har mildere barn enn andre... noen som har hørt om Elektra- og Ødipuskomplekset?

04.02.15

Noen har mildere barn enn andre... noen som har hørt om Elektra- og Ødipuskomplekset?

04.02.15

Dette er ikke svada. Tror nok at de voksne som har fått kjeft noen gang kan kjenne seg igjen og være enig med din datter at det er sånn det føles. Det er flott at din datter har så stor tillitt til din kjærlighet at hun kan være ærlig. Og vi voksne som leser dette kan minnes på at vi må tenke oss godt om før vi snakker når vi blir irritert eller sint. Spesielt hvis vi blir sint på noen som er mindre enn oss selv. 🌸Alle barn har rett til kjærlighet og forståelse.
04.02.15

Og der var den dårlige samvittigheten på plass ja...argh, hvorfor ble jeg halvt italiensk med masse temperament og kort lunte? Får hvirkelig håpe ungene tror på meg når jeg sier jeg elsker dem, når jeg forklarer hvorfor jeg blir sint men aldri kan love at jeg aldri skal bli det igjen. Får håpe de forstår når jeg i anger på sint stemme forklarer at jeg jobber med å ikke bli sint og at øvelse gjør mester, slik det er med alle ting i livet. Godt å trøste seg med at kjærlighet har en egen evne til å plastre hverdagens mange små og store synder, så jobber vi trøstig videre med våre feil og mangler. Nåde over nåde? Sukk...
04.02.15

Takk! Denne tar jeg til meg. Min 11åring kunne sagt det samme.
04.02.15

Dette minner meg om når jeg var litt sinna på jenta mi som dengang var kanskje 5 år. Hun løp inn på rommet sitt, smalt døra igjen, åpnet den for så å rope: "Mamma, du knuser hjertet mitt." Kommer jeg aldri tilå glemme, visste ikke om jeg skulle grine eller le, for det var så sterkt sagt av ei lita jente.
04.02.15

Mor til fire......svada?! Hvilke verden lever du i?
04.02.15

Du er en fantastisk LYTTENDE mor....tankevekker dette!!!😍😍....verdifulle samtaler!!
04.02.15

Du er en fantastisk LYTTENDE mor....tankevekker dette!!!😍😍....verdifulle samtaler!!
04.02.15

Du er en fantastisk LYTTENDE mor....tankevekker dette!!!😍😍....verdifulle samtaler!!
04.02.15

kjempebra. skulle gjerne hørt mer om politisk psykologi. dette er spennende temaer og høyst aktuelt. finnes det noe å lese på der?

04.02.15

dette e svada
03.02.15

takk for at du deler. Hadde samme samtale medin 9åring for to dager siden. dette er viktig!!
03.02.15

Nydelig sagt!
03.02.15


Delta i diskusjonen
Petra Krantz Lindgren
Epost: petrakrantzlindgren@telia.com
Jeg er atferdsviter og jobber med voksne som vil utvikle sine relasjoner med barn – voksne som lenger etter gjensidig respekt og samarbeide. Jeg tilbyr kurs og inspirasjonsforelesninger. Jeg har også skrevet boken «Barns sunne selvfølelse – voksnes ansvar» som utkom i 2014 på forlaget Pedagogisk Forum. Jeg har grunnutdanning i psykologi, samtaler og kommunikasjon. Jeg har også skrevet en doktoravhandling i statsvitenskap med innretting mot politisk psykologi, der jeg fordypet meg i hvordan våre tanker og følelser henger sammen (eller ikke henger sammen) med handlingsvalgene vi tar i ulike situasjoner.
Om bloggen:
Gjennom denne bloggen vil jeg inspirere og støtte foreldre og barnehageansatte i å skape gode og meningsfulle relasjoner med barn, basert på respekt, interesse, ærlighet, tillit og begeistring
Antall visninger:
382016
Følg bloggen: